Reiniging

Algemene opmerkingen

Vanwege het gebruik van verschillende materialen voor de productie van stofcollecties, zijn er verschillende methoden voor het reinigen en onderhouden van de individuele stofsoorten. Om een lange levensduur te garanderen met behoud van de originele producteigenschappen, moeten de volgende instructies strikt worden nageleefd. Af en toe borstelen met een zachte borstel of plumeau is meestal voldoende. Voor zwaardere vervuiling kunnen alle stoffen worden gereinigd zoals beschreven in de was instructies.

Het onjuist reinigen van de stof kan tot gevolg hebben dat de vlamvertragende en andere eigenschappen gedeeltelijk of zelfs volledig verloren gaan. Let er bij het reinigen van glas en kozijnen op dat er geen water of agressieve schoonmaakmiddelen in contact komen met de stof.

Er kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor schade aan materialen veroorzaakt door condensatie, schoonmaakmiddelen of insectenvuil. Raadpleeg de reinigingsmethode van de relevante materiaalkaart die wordt aanbevolen voor de betreffende stof.

 

Borstelbaar

Voor de stoffen die in het gegevensblad zijn gekenmerkt als "borstelbaar" , raden wij de volgende procedure aan: Het oppervlak afnemen met een plumeau of een schone en zachte borstel. We raden je aan om de behandeling eerst in een enigszins onzichtbaar deel van de stof te controleren op mogelijke kleurveranderingen. Strijken van de stof is niet toegestaan.

 

Vochtig afneembaar

Voor de stoffen die in het gegevensblad zijn gekenmerkt als "vochtig afneembaar", adviseren wij de volgende procedure: Het oppervlak afnemen met een plumeau of een schone, zachte borstel. Verwijder vervolgens voorzichtig met een schone, vochtige, druppelvrije spons eventueel vuil met zacht wrijvingen. In sommige gevallen kan een milde zeepoplossing worden gebruikt voor het reinigen.

Voorkomen moet worden dat het kreukt. We raden je aan om de behandeling eerst op een enigszins onzichtbaar deel van de stof te controleren op mogelijke kleurveranderingen. Bij het strijken moet van de stof worden afgezien. In het geval van elektrische, krukas, kettingtakel en veerspansystemen, mogen de mechanische en elektrische onderdelen niet in contact komen met water of zeepwater. Strijken van de stof is niet toegestaan.

Wasbaar

Bij elektrische, krukas, kettingbediening en veersystemen, mogen de mechanische en elektrische onderdelen niet in contact komen met water of zeepwater. Strijken van de stof is niet toegestaan. Voor de stoffen die in het gegevensblad zijn gekenmerkt als "wasbaar", adviseren wij de volgende procedure:

Wasvoorschriften